Sunday, January 26, 2014

Ch-ch-changes. Oh, look out you rock'n rollers.


Avokeittiöt ja seinien purkaminen on viime vuosina kasvattanut suosiotaan. Suurin osa remonteista taitaa nykyään mennä samalla kaavalla. Meidän kohteemme oli siinä mielessä erikoinen, että asunnossa oli kylpyhuoneeseen käynti keittiön kautta. Ilmeisesti tämä on 70-luvulla ollut yleistä (kuulemma), mutta onhan se hieman hassua ja "epähygieenisen" oloista mennä suihkuun hellan vieressä olevasta ovesta. Lisäksi vanhassa keittiössä ei siten ollut yhtään ehjää seinää kaapistoille ja tilaa oli vähän.

Heti ensimmäisessä näytössä tuli visio huonejaon muutoksesta. Eli ajatus siitä, että keittiön siirtäisi olohuoneen viereiseen makuuhuoneeseen ja purkaisi niiden välistä seinän pois.  
Keittiön siirto ei ole ihan yksinkertainen juttu. Siihen tarvitaan taloyhtiön hyväksynnän lisäksi lupa rakennusvalvontavirastosta. Ennen kuin päätimme tehdä asunnosta ostotarjousta, etsimme sopivat raksamiehet ja pyysimme ne meidän kanssa yksityisnäytölle, jotta saisimme arvioitua kustannuksia ja sitä, onko siirto oikeasti järkevästi toteutettavissa. 

Ilman apua ei isoja muutostöitä pysty tekemään, koska rakennusluvan anomista varten pitää saada rakennussuunnittelijalta suunnitelma siirrosta. Samaan syssyyn muutostöissä päätimme myös siirtää vaatehuoneen oven eteisestä makuuhuoneeseen, ja putkien tieltä siirtää vanhan keittiön oven paikkaa. 

Pohjapiirros ei ole mittakaavassa, ja se on ensimmäisiä suunnitelmia, eikä täysin vastaa lopullista suunnitelmaa, mutta antaa siitä kuitentenkin osviittaa. 

No comments:

Post a Comment