Monday, February 3, 2014

A rush and a push and the land that we stand on is ours.

Kalusteiden purkaminen on kivaa, mutta raskasta. Me etsimme projektiin mukaan rakennusmiehet tekemään vaativampia töitä, ja niitä, joita ei itse mitenkään oltaisi ehditty tekemään. Jos remonttimiehen kuluissa haluaa säästää, niin suosittelen, että purkaa itse mahdollisimman paljon.


Meillä ei keittiössä ollut hirveästi mitään säästettävää tai eteenpäin kelpaavaa. Hanat tosin irrotettiin ja puhdistettiin märkätiloista ja keittiöstä, ja ne meni huutonetissä kaupaksi parissa päivässä. Myös vanha vessanpönttö sai uuden kotin huutonetin kautta. Muuten roinat vain lajiteltiin kaatopaikalla kierrätettäväksi. 


Esimerkiksi vanhan keittiön seinien tasoittaminen kaakelien poiston jälkeen oli työvaihe, joka jätettiin ammattilaisille. Keittiössä muovimattoja löytyi jopa kolme päällekkäin. Ja ihme ja kumma kaksi alimmaista kerrosta oli täsmälleen samaa mattoa. Mikäköhän idea siinäkin lienee ollut... Viimeisen betoniin liimatun kerroksen poistaminen on ollut niin tuskallista, että sitä mattoa on siellä vielä kahden kuukauden jälkeenkin lattiassa. Matto on niin tiukasti kiinni, että sen poistamisessa on puukko ja pieni sorkkarauta olleet kätevimmät kaverit. Vinkkinä kerrottakoon, että reilun 20cm sorkkarauta on ehdoton ykkönen ollut kodin purkuhommissa. Purkuhommiin menee aikaa ja roskaa tulee todella paljon. Kun katsoo tätä tavaramäärää, joka on enimmäkseen muodostunut vanhan makuuhuoneen kiinteästä kaapistosta ja keittiön kaapeista, voi myös todeta, että aika paljon euroja säästää myös sillä että roudaa itse jätetavaran kaatopaikalle. Meidän onneksi autossa on peräkoukku ja vanhemmilta sain peräkärryn pariksi kuukaudeksi lainaan. Itse en voi sanoa paljoakaan tästä tavarakuormasta alas kantaneeni, mutta onneksi toinen osapuoli on sen suhteen ollut ahkera, ja kaveripiiristä löytyi vielä yksi, joka varta vasten kaipas tämän tyyppistä tekemistä kuntoilun nimissä. Mahtavaa!


Ylemmässä kuvassa on olohuoneen ja vanhan makuuhuoneen väliseinä vielä paikallaan. Alemmassa kuvassa on väliseinä kaadettu pois.  


Vanhaan makuuhuoneeseen, eli ylläolevan kuvan tilan perukoille tulee meidän keittiö. Se oli ensimmäinen asia joka visioitiin jo ensimmäisessä asuntonäytössä. Tilasta tuli heti ihanan valoisa ja avara. Ikkunat on nyt kolmeen eri suhtaan yhdessä tilassa. Keittiön siirrosta ja siihen liittyvistä jutuista kirjoitan vielä erillisessä postauksessa enemmän. 


Väliseinien purkamisen lisäksi muutama oviaukko vaihtoi paikkaa. Kuvassa näkyy vanhan keittiön entinen oviaukko, ja taaempana uusi. Oven paikkaa siirrettiin, jotta keittiön putket saatiin koteloitua ehjää seinää pitkin. Lisäksi siirron myötä saatiin tulevan työhuoneen pohjasta toimivampi. Itse pidin oviaukon siirtotapaa nerokkaana. Ensin sahattiin uusi oviaukko ja siitä jäänyt aukon kokoinen palanen siirrettiin sellaisenaan vanhan oviaukon paikalle ja muurattiin siihen kiinni. Todella yksinkertaista, mutta ei olisi itselle tullut koskaan mieleen.

No comments:

Post a Comment