Wednesday, February 12, 2014

With my lightning bolts a glowing I can see where I am going

Nämä kylppärijutut olivat niitä jotka jätimme ammattilaisten hoidettaviksi. Nopeasti katosivat laatat ja kalusteet. Sitten tasotettiin seinät. 


Kylppäriin vedettiin uudet paikat putkille. Aikaisemmin esimerkiksi pesukoneen vesiputket olivat olleet kylppärissä vain pintavetona. Vaikka olimme laittaneet alakertaan anteeksipyyntölappuja, ovat piikkauskoneet sen verran äänekkäitä, että uskoakseni suututimme ainakin hetkellisesti muutaman naapurin. Muun muassa vanhan ammeen rikkomisesta poravasaralla kuului melkoinen ääni. 


Lattiaan piikattiin lattiakaivoon vievät railot putkille. Pyykinpesukoneen paikkaa ei remontissa muutettu, mutta aikaisemmin pesukoneen poistovesiputki meni pintavetona. Lisäksi tulevan lavuaarin paikalta laitettiin viemäriputki lattiakaivoon. 


Kylpyhuoneen remontissa tuli viivästys, kun putkiseinää avatessa löytyi iso halkeama viemäriputkesta. Samalla löytyi selitys ummehtuneelle "vanhan talon" viemärihajulle kylpyhuoneessa. Taloyhtiön huoltomiehet kävivät katsomassa putkea, ja siinä meni taas aikaa ennen kuin tulivat takaisin korjaamaan homman. Samalla haju hävisi. Onni onnettomuudessa siis, että kyseinen rikkoutunut putki sattumalta löytyi. 


Kuvassa näkyy ylöskannetut wc- ja kylpyhuonekalusteet ja laatat. Eli kuten kuvassa näkyy, on mukaan tulossa leveää laattaa tehosteeksi suihkuseinään, tumman harmaata 10*10 laattaa lattiaan, ja valkoista yleislaataksi seinään. Musta-valkoinen henki on siis kylppärissä, kuten muuallakin lähtökohtana. Vinkkinä kerrottaneen, että kylpyhuonetarpeiden kotiinkuljetus ei tarkoita välttämättä ovelle asti kuljetusta, ainakaan ellei asiasta erikseen sovita. Meinasi tulla pieni paniikki, painavat aika vietävästi nuo laattalaatikot (yhteensä 1,5 tonnia). Ja samana päivänä toimitettiin vielä koko kämpän parketit (reilut 700kg) jotka piti itse kantaa ylimpään kerrokseen. Hui! 

Yhden kotiinkuljetuksemme yhteydessä toinen kantajista kysyi mikä kerros on kyseessä. Hänen vanhempi kollegansa totesi, ettei turkulainen tilaa kotiinkuljetusta ellei kyseessä ole ylin kerros. Heh heh. Osu ja uppos!  

No comments:

Post a Comment